onsdag 26 maj 2010

Historien som nästan fick Ag att kissa på sig av skratt

Apropå arbetssökandet jag skrev om tidigare, så hade jag en väldigt intressant upplevelse via telefon, som jag tyckte behövde föräras med ett eget inlägg. En man från ett hotell hade fått mitt CV och ringde för att boka in en intervju några dagar senare. Han började ställa lite frågor redan på telefon, och ville att jag skulle berätta lite om mig själv. Inga problem. Jag la fram mitt stora språkintresse (och språkkunskaper inte minst!) och lite annat. Sedan gick konversationen, översatt från franska förstås, ungefär som följer.


Gubbe: Hur klär du dig?
Jag: Ja,, jag brukar oftast ha klänning eller kjol.
Gubbe: Äger du någon minikjol?
Jag: Ööh, ja, kanske
(jag tänker att det får jag väl lov att införskaffa i värsta fall)
Gubbe: Brukar du använda trosor?
Jag: Ja, självklart!
(hoppas naivt att han bara vill försäkra sig om en eventuell anställd ska klä sig propert, som på seriösa hotell)
Gubbe: Skulle du kunna tänka dig att inte ha det när du arbetar?
Jag: Öööööööööh, om du ställer såna frågor så tror jag inte att det är ett arbete som intresserar mig.
Gubbe: *klick*

HAN la på! Kunde inte jag åtminstone ha fått den rätten efter ett sådant samtal? Så här i efterhand skrattar jag mest åt det. Vilka människor det finns…

2 kommentarer:

Fräulein Aldrin sa...

Ha ha ha.... ho ho ho... sexistiska j*a svin. spott och fräs! Det var lite annorlunda mot samtalet jag hade med några pryda och trevliga pojkar från en frireligiös sekt/samfund (nomen nescio) som kom och knackade på.

Niclas sa...

Hahahaha!! Jag pissade nästan också i brallan av den där historien! Klockren snuskgubbe som ringer runt och vill ha troslösa anställda.