lördag 27 mars 2010

Avskedsfest 1


Vi skrev vårt grammatikprov, och det gick rätt bra (jag fick VG, men är missnöjd med översättningsdelen - den borde ju ha varit min grej!). Ett muntligt prov i civilisation (där läraren i stort sett bad om ursäkt för att kursen inte hade varit tillräckligt svår för mig! Jag sa tack, men jag har haft det rätt nice) var det som återstod, och sedan var skoltiden avslutad för den här hösten.

France Langue bjöd in till avslutningsfest för alla lärare och elever, med vin chaud (lite som glögg), godis och kakor av alla slag. Vi uppträdde med det svenska Luciatåget ännu en gång (se bild i tidigare inlägg), och sen var det dags för julklappsutdelning. Alla hade haft med sig något för högst 2 euro. Perfekt tyckte vi, som sprang in i 1,95 euros-affären på andra sidan gatan och köpte klappar. Jag köpte en badtermometer, för jag vet inte hur många gånger under hösten vi hade funderat över hur varmt/kallt det egentligen var i havet (utom de gånger när Lisa helt enkelt tog med sin termometer). Hur som helst, tänkte jag att detta vore något för alla utländska studenter som envisas med att bada året runt, bara för att det går. Synd bara att den som drog mitt paket inte var en badsugen utländsk student, utan en av skolans franska lärare. Han såg väl lite småbesviken ut men skrattade i alla fall. Jag fick en påse franska pepparkakor, helt okej. Bäst var nog ändå ryggkliaren och spel-kitet.

När det kom till underhållningen fick vår klass visa sig på styva linan ännu en gång. Vi hade blivit Nicoles sjungande lite favoritskara, och fick därför visa för de andra hur det skulle gå till när man sjöng “J’ai du bon tabac” med de tre olika varianterna samtidigt. Hon var mäkta stolt! Även “vent frais” och “les trois rois mages” kunde vi sedan tidigare. Och så den sorgligaste av alla: “Une belle histoire”, som handlar om att mötas och sedan skiljas… Träffande! Till Nicole och skolan sa vi hej-hejdå, au revoir et à bientôt.


Vem vill ha paket?

Skönsjungarklassen i förgrunden


Jag, Nicole och Elin 

2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Mina tolkningar av fransk poesi.

- Peter Ingestad, Solna

Rebs sa...

Händer det inget där nere nu?