måndag 2 november 2009

Mög-Hanna

Om jag ska försöka vara kronologisk och fylla i de mesta av den senaste månadens luckor så är det väl ungefär här någonstans som jag borde nämna Mög-Hanna. Hanna är en skåning som gick på vår skola, men inte i vår klass. Eftersom hon på olika sätt kände eller hade koppling till flera i vår klass lyckades hon nästla sig in i svenskgänget rätt bra, trots att hon är ”halv-dansk”. Mög är ett av få ord jag kan på skånska (det har jag lärt mig i Mysteriet på Greveholm), vilket ledde till Hannas nya epitet. Inte helt välförtjänt kanske (mög betyder skit), för Hanna är en ganska trevlig prick.Hon följde med oss och åt tapas en gång, vilket gav mig namnet Tapas-Lovisa. Jag, Elin, Simon och Hanna var på badutflykt till en mysig liten strand på Cap Ferrat en dag också, men här gavs faktiskt inga smeknamn, och vi gick till hennes lägenhet på fest, där Pastisen flödade. Det var under inflytande av denna som jag fick för mig att vi borde ha en avskedsfest för Hanna innan hon åkte tillbaka till Sverige. Sagt och gjort, dagen efter påbörjades planerandet av en maskerad med Harry Potter-tema. Alla som var med (vi var på tacolunch hos Axina och Emma uppe i ”bergen”) blev genast engagerade i det hela, och hela veckan upptogs sedan av letande efter utstyrslar och så vidare.


När jag var i Paris över helgen och Elin hemma i Sverige på bröllop fick Hanna vara lägenhetsvakt – ett jobb hon skötte galant. Hon bodde kvar hos oss någon dag tills hennes flyg skulle gå, så det kändes lite tomt utan någon som pratade skånska efter att hon hade åkt. Avskedsfesten blev en succé i alla fall: se bilder i nästa inlägg. Kom till Uppsala och prata skånska med mig när du får tid, Mög-Hanna.

2 kommentarer:

MögHanna sa...

Men vad du är fin Lovisa MögTapas! Jag blir ju helt rörd, samtidigt som jag gapflabbar, en ganska bra känsla faktiskt. Jag är himla glad att jag åkte till Frankrike & nästlade mig in i er klass. Riktigt nöjd faktiskt med att ha lärt känna dig, jag kommer lätt till Uppsala eller annan location vid tillfälle & tjatar sönder dina öron! Massvis med kramar från MögHanna i Umeå

Susanna sa...

Lovisa! Vilken fin rutig klänning du har, passar perfekt på dig!