torsdag 10 september 2009

Qu'est-ce qui se passe?

Då sitter jag i skolan som vanligt, efter att återigen ha släpat med mig datorn hit för att kunna skriva lite blogg, och vad ser jag? Inte en enda kommentar på det senaste inlägget! Nu får ni skärpa er;)

I söndags var det någon slags Nice-dag här, med marknadsstånd och aktiviteter här och var. Det såldes gammaldags sylt och andra hemgjorda produkter, och mellan de olika torgen i gamla stan cirkulerade en grupp fransoser och fransyskor som dansade traditionell nicoisisk dans. De hade på sig jättefina gammaldags dräkter från regionen, och till och med bihanget av barn var klädda likadant.

Måndag och tisdag har jag gått i skolan som vanligt. Måndagar är den enda dagen då vi har två lektioner, en 9 - 11 och en 16 - 17.30, annars är det 16 - 17.30 som gäller (tisdagar och torsdagar). Vi har lite läxor att göra till varje gång, men är inte direkt överbelastade. Det finns alltså mycket tid till att bada och upptäcka staden.

I tisdags passade vi på att utnyttja studentpriserna på Jonathans, det där "hemliga" stället jag skrev om sist. Vi fick in stora ölbägare till vårt bord, och visste inte riktigt om det var fransmännen bredvid som bjöd eller om man liksom fick såna så fort man kom in, men det visade sig att de helt enkelt hade hamnat på fel bord. Då hade vi i alla fall redan börjat dricka, och tro det eller ej, jag fick i mig hela stopet med öl utan problem. Jag kanske börjar lära mig? Då är det bara vinet och kaffet kvar då. Sen spelade vi bingo igen, och svenskarna var riktigt på hugget. Matilda tog hem den första raden, och Anna två rader. De vann varsin kupong på 7,5 euro att dricka för nästkommande kväll, så det tackade de ju förstås inte nej till. Det känns som att det här kan bli vårt stammisställe...


Igår, onsdag, var vi helt lediga från skolan, så då hade vi lite picknick uppe på samma kulle som förra gången, Colline du chateau. utsikten därifrån är verkligen helt fantastisk! Vi lekte lite lekar som förra gången, men låg mest och tog det lugnt. Sen gick jag och Axina ner till stranden och badade en sväng, men när det började bli lite kyligt (tro det eller ej!) gick jag hem och tog en lugn kväll med fransk TV och rabarberkompott.


I morse hängde jag med de hurtiga morgondopparna, och sen gjorde jag fonetikläxan. jag och Elin konstaterade i morse att man snabbt kommer in i nya vanor. "Det är konstigt att det inte känns mer konstigt" sa hon, och jag förstår precis hur hon menar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar som om festlivet är mer krävande än skollivet. Är det så?
Mamsen

Anna sa...

Åh, vill också vara med! Va härligt att höra att du har det så bra. Kram på dig!

Lovisa Språkpolisa sa...

Haha, faktiskt inte mamma. Jag har i alla fall haft fler lektioner an utekvallar;)

Anonym sa...

Jag tycker nog att det är La vie en rose ändå.. :) Låter fantastiskt alltihop. Ville mest bara säga att jag har läst bloggen nu, är lite svårt att hinna med utan internet och dator. Nu bor jag på en soffa hos fyra tjejer från Jönköping i väntan på att hitta någonting eget så nu kan jag låna dator hur mycket som helst. Nästan. Ska förresten börja jobba på en lunchrestaurang imorgon, Cojean. Finns det i Nice? Nu känns det verkligen som att jag blir kvar i alla fall och det innebär att jag skulle bli superglad för ett besök! Egentligen skulle jag vilja åka till dig först dock medan det fortfarande är varmt, men pengarna tillåter nog inte det.. så kom hit du när du vill! Jag tror inte att jag jobbar på helgerna, men det kan väl hända att jag jobbar lördag någon gång. Om du vill kan du ju avvakta med att boka tills jag får mitt schema. Ska du åka tåg i så fall? Jag hör av mig när jag vet mer om jobbtiderna! Pusst

Fräulein Aldrin sa...

Vin får du passa på att upptäcka nu när du inte befinner dig i landet där en piccoloflaska kostar mer än en 75 clrare på kontinenten. Jag ska inte uppmana till alkoholdrickande men ett glas vin med trevliga vänner på stranden eller på en mysig bar är inte helt fel.