fredag 18 september 2009

Les specialités nicoises


Skolan brukar ordna lite aperitifkvällar då och då, och igår var vi några från klassen som hängde med på en sån. Vi hade länge tänkt prova socca och andra nicoanska specialiteter, så nu slog vi på stort och tog allt på en gång! Jag, Elin, Katarina och Emil köpte varsin tallrik, och så delade vi på de olika sakerna. Det var farcis (små fyllda grönsaker), socca (kikärtspannkakor), beignets (som små munkar eller nåt friterat i alla fall, med fisk eller annan fyllning) och pissaladière (pizzadeg med lök, ansjovis och svarta oliver). Jag gillade faktiskt det mesta, även om det var lite speciellt. Efterrätten gick kanske inte hem lika bra. Det var som en kaka, men med spenatfyllning i mitten och florsocker på toppen. Det låter ännu konstigare än vad det var, men en bit var fortfarande lagom. Vi pratade lite med några amerikaner och en ryska som satt vid samma bord, men annars blir det tyvärr ganska mycket svenskhäng och svenskprat. Bättring utlovas!



Vi tog en liten promenix i gamla stan efter allt ätande, och kom på att det bästa vi kunde göra var att äta lite till. Det blev en tur till favoritglasstället Fenocchio. Caramel beurre salé och confiture de lait provade jag den här gången. De andra tyckte att min caramel-glass var konstig, och den är ju lite salt, men jag (som älskar sådan salt karamellsmet från Bretagne) tyckte att den var helt underbar. Vi sprang på Simon, och bestämde oss för att följa med hem till honom. Där hängde vi resten av kvällen, med ett annat gäng från klassen. Jag och Elin lyckades hitta hem tack vare Simons vägbeskrivning; annars hade vi nog varit lite perdues faktiskt.

3 kommentarer:

Anki sa...

Så trevligt ni verkar ha det.
Jag har i alla fall köpt regnkappa. (Se bild på min blogg.)

Tova sa...

efterrätt med spenat i låter ju onekligen lite..konstigt

Susanna sa...

då vet jag vad jag har att vänta!