måndag 14 september 2009

Le temps qui passe

Det har nu gått två veckor sedan jag kom hit till Nice, men det känns som att jag har varit här mycket längre. Man har redan hittat in i någon sorts vardagslunk, fast ändå med lite semesterfeeling. Hur kan man känna annat när man går runt i sommarklänning och ser palmer på vägen till skolan? Snart blir det ännu mer vardag dock. Anna hittade ett gym som verkade nästan för bra för att vara sant. För 90 euro får man gå på hur många olika pass man vill, alltifrån vanlig jympa till karate och hiphop. Enda kruxet är att man måste ha ett läkarintyg, så det ska vi försöka fixa i veckan. Jag har inte internet hemma än heller, men efter att jag i fredags skaffade ett bankkonto (det verkade definitivt för bra för att vara sant: man fick 30 euro insatt på kontot, och 15 euro på ett sparkonto, bara sådär) så borde det också gå att fixa ganska snart.

Helgen har varit ganska lugn. I fredags provade jag, Elin och Katarina att gå på flamencokurs. Det var roligt att få klappra lite med klackarna, men det där vridandet med händerna förstod jag mig verkligen inte på. Det var roligt en gång, men jag satsar nog på det där gymmet ändå. På dagen var jag förresten med några från klassen upp till findelen Cimiez och gick på Matissemuséet. De hade en speciell Matisse-Rodin-utställning som vi inte ville missa. Muséet var helt okej, men det finaste var parken runt omkring med en massa olivträd. Där satt vi med varsin glass ett bra tag.


I lördags hade jag äntligen tid att gå runt på stan lite för mig själv, så då gick jag runt i affärerna efter den stora gatan Jean Médecin och letade efter shorts. Hur kan jag inte ha tagit med mig ett par sådana? Annars har jag faktiskt varit duktig och hållit mig ifrån shoppingen hittills... Men det blir det nog snart ändring på, när nästa studiebidrag kommer kanske. Nu har det varit väldigt mycket utgifter så här i början, därav lugnet.

I lördags kväll möttes vi upp ett stort gäng i hamnen för Lou Festin duo Puort (La fête du port); hamnfesten (eller porrfesten, som Emil tyckte lät bättre). Det var en massa tjolabaloo i hamnen, med små minikarnevaltåg som gick runt bland marknadsstånden. När det blivit riktigt mörkt var det fyrverkerier också. Mycket tjusigt! Vid tolvtiden gick vi hem till Jenny, en tjej som läste den här kursen i våras (samtidigt som Petri alltså), och förfestade lite innan vi gick ut på Pompeji, ett ställe här i gamla stan. Det var en väldigt trevlig kväll, som slutade vid fyrasnåret...


Söndagen var slapp: jag gick upp jättesent, åt fransk chokladig frukost och promenerade lite utefter Promenade des Anglais. Lite mulet väder och till och med några regndroppar för en gångs skull. Det vill vi inte se igen. Om jag ska hinna med att prova alla glassorter tänkte jag att jag fick skärpa mig, så igår blev det en kula vit choklad och en med nutellasmak. Det fanns lite dåligt med lediga bord, så jag satte mig med en fransk tant och pratade lite. Hon bodde här i Nice, och sa att hon aldrig skulle köpa glass någon annanstans, så nu känns mitt beslut ännu bättre.

A plus!

5 kommentarer:

Emmylou sa...

Lovisa!
Jag har hittat din blogg först nu, när jag upptäckte länken på din gamla blogg! Vad fantastiskt du verkar ha det! Jättefina bilder!
Kos og klem fra Norge!

Susanna sa...

ganska annorlunda utgångstid jämfört med uppsala! :P det låter som du har det gött gullet!

Linnéa sa...

Vad bra du verkar ha det! Det gör mig glad. :)

Anna sa...

Åh va jag vill se dig dansa flamenco! ;) puss på dig

Tova sa...

Det där Matisse-muséet har jag gjort nåt arbete om i franskan på gymnasiet minns jag, inbillar mig till och med att jag kommer ihåg att parken var omtalad.

Låter som att du har det rätt bra där nere tycker jag!