måndag 21 september 2009

Peut-etri

Jag har haft lite Uppsalalängtan faktiskt. Inte vanlig hemlängtan, det har jag väldigt sällan; jag har alltid lätt att vänja mig vid nya platser och snabbt känna mig hemma. Dels är det det vanliga: jag saknar folk hemifrån. Det gjorde jag när jag flyttade till Frankrike förra gången också, men då var det ju precis efter studenten och alla reste åt olika håll. Det är lite annorlunda nu, eftersom jag verkligen hade en fast punkt i Uppsala, så det känns som att ha lämnat något mer konkret den här gången. Jag saknar lite nationslivet också, för än har vi inte hittat något klockrent uteställe här (dock många trevliga pubar), och nationspriserna förstås. Fast mest att gå på gasque faktiskt=) Jag tror dock att jag har lyckats övertala ma coloc att ha någon typ av cocktailparty sen, så det får bli substitut.

Som en liten ljuspunkt i hemmafunderingarna (och regnovädret!) var det dock riktigt härligt att få träffa Petri igen! Han har varit här över helgen för att hänga med sitt gamla internationella gäng, men han kom förbi min lägenhet en sväng i fredags. Vi åt camembertmackor och pratade gamla minnen, men mest blev det förstås ordvitstävling. Elin fick nog lite mer förståelse för hur jag är i alla fall, haha.


1 kommentarer:

Anonym sa...

Åh jag vill också äta camembertmackor med dig och Petri!! Men när ska du komma till Paris!? Jag saknar också Uppsala för övrigt. Det är tråkigt men så är det. Och då inser man ju att man är lyckligt lottad eftersom man har trivts så bra på ett ställe. Har du internet hemma nu? Mamma och pappa kommer ju med min dator på fredag så nästa vecka kommer jag kunna skypa! Annars ska jag skaffa en Virginmobil snart också, undrar om det är billigt för oss att ringa då? PÖSS