söndag 9 augusti 2009

Le temps des cerises

Ni kanske funderar över bloggnamnet förresten, eller adressen, eller bakgrunden. Låt mig förklara:

La vie en rose, livet i rosa, är en sång av Edith Piaf (och i Sverige även namnet på filmen om henne - i Frankrike heter filmen La Môme, den lilla sparven). Det här ska ju som ni vet inte handla om rosa utan om Frankrike, ergo La vie en France.

När jag hade skapat bloggen skulle jag välja vilken adress den ska finnas på. Lavieenfrance var såklart upptaget, liksom laviefrancaise, lafrance, frankrike, fransyskan osv... Frankrikebloggen kändes lite tråkigt, men då kom jag på det. Vad är jag om inte en Frankrikenörd? Att adressen dessutom kan verka anspela på Norden är ju bara ett plus för en nordist som mig ...

Och så bakgrunden då. Varför körsbär, vad har det med Frankrike att göra? Det var så enkelt som att det var den finaste bakgrunden jag hittade (på underbara och gratis The cutest blog on the block) just nu, och det är mycket möjligt att den byts ut senare. Min kärlek till körsbär tog dock fart förra gången jag bodde i Frankrike, så helt ologiskt är det inte. Det är kanske lite ironiskt att jag tycker så mycket om körsbärsmönster när jag inte ens tål att själv äta dem, men jag tycker helt enkelt att de är vackra och har fin estetisk form. Min samling av körsbärsgrejer består hittills av ett par ljusgula tygskor med körsbärsmönster (inhandlade i Paris), en ljusgul blus med körsbärsmönster och ett halsband med ett körsbärshänge (också ett Parisfynd), men något säger mig att den kommer att öka successivt. Min dröm är en väska jag hittade i en av designaffärerna på Ile St-Louis för länge sedan, men den fanns tyvärr inte kvar när jag hade pengar. En dag ska jag dock äga en sådan röd lackväska, formad som två körsbär med skaften ihop som handtag. En dag ska den bli min. Le temps des cerises.Följ min blogg med bloglovin

6 kommentarer:

Lovisa Språkpolisa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tova sa...

Fint!

Jag lovar att se till att följa den här. Känns lite mer motiverat när du är därborta i utlandet måste jag säga.

Men kommer det bli mycket prat om körsbär?

Lovisa Språkpolisa sa...

Förståeligt, Tova. Jag lovar att inte nämna körsbär alltför ofta... Om jag inte får tag på en sån där väska förstås, då lär jag väl bli helt lyrisk=) Tycker inte du om körsbär?

Fräulein Aldrin sa...

Jag tyckte bakgrunden var hur logisk som helst, men så känner jag ju till du förkärlek för körsbär också och tänkte direkt på dina gula körsbärskor. Nu minns jag även att du pratat om denna körsbärsväska, men att det blev en glassväska istället.

Fräulein Aldrin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lovisa Språkpolisa sa...

Nej, en vattenkanneväska är det ju jag har, Lina!