söndag 9 augusti 2009

Bonne nouvelle

Bonne nouvelle, god nyhet, heter en tunnelbanestation i Paris. Det måste ju vara ett av de roligaste stationsnamnen i historien. Har dock ingen aning om den verkliga historien (bakom alltså). Jag har också fått goda nyheter; antagningsbesked nummer två kom i torsdags, och jag var äntligen antagen till Franska 1 i Nice via Mälardalens högskola. Youpie! Det betyder att jag får återvända till mitt kära Frankrike så snart som den 31 augusti, men också att jag får anledning att skapa den här bloggen, som jag så länge gått och klurat på. Jag kommer att fortsätta att skriva lite i min vanliga blogg ändå, men främst kommer det nog fototrissas där. Eftersom man som blogger-användare inte har obegränsat med bildutrymme (och jag misstänker att det kommer att fotas en hel del det närmaste året) tänkte jag att Frankrikeresan skulle föräras med en helt egen blogg. Från och med den första september kommer det här att fungera som min resedagbok, så kika gärna in lite då och då!

6 kommentarer:

Frank sa...

Varför är det så jävla roligt för?

Lovisa Språkpolisa sa...

Andra stationer brukar ju heta typ samma sak som gatan där eller liknande. Med Bonne nouvelle känns det som att det var de som var närmast boende som fick välja namn, och att de var så lyckliga över att äntligen få en metrostation att de döpte den till den goda nyheten=)

Frank sa...

Ja vilken fantastisk humor dom där fransmännen har. Lyckliga du som verkar ha den du med.

Lovisa Språkpolisa sa...

Lyckliga du som verkar vara begåvad med sådan fantastisk ironi.

Vardagsgalningen sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Bonne_Nouvelle_%28Paris_M%C3%A9tro%29

Så svårt var det att hitta historien bakom Bonne Nouvelle.

Frank, ta mig fan vad tragisk du är, ditt äckel.

Frank sa...

Ni mår säga vad ni vill men jag kan verkligen inte se det roliga i det hela. Man är inte ett äckel för det. Jag tycker faktiskt att avsaknad av humor är tragiskt och jag skulle gärna hjälpa er båda om det var möjligt men tyvärr. Ni är säkert bra på något annat. Sticka och sånt kanske, vad vet jag.